Algarve
Algarve
Turistfakta om Algarve
Klimatet i Algarve
Portugal karta
Kontaktinformation
Portugal

Om Portugal
Portugisiska köket
Algarvekusten

Faro
Lagos
Sagres
Monte Gordo
Tavira
Santo Antonio
Albufeira
Sevärdheter

Aljezur
Djurparker
Vattenparker
Upplevelser

Djuphavsfiske

Big game fishing utanför AlgarveRedan 1986 startades Big game fishing på Algarvekusten. Idag är fortfarande fisket från Atlanten den stora inriktningen och den stora dragningskraften. Fisket utgår från byn Portimao, som är belägen på den västra delen utav Algarvekusten. Härifrån tar deras fiskebåt sig ungefär 10-15 sjömil söderut. Denna segling ut till området tar ungefär 1-1,5 timme. Väl framme på plats är det hajfiske och bottenfiske som gäller. Andra stora fiskar som intresserar vid djuphavsfisket är bland annat svärdfisk, snappers, blåhaj och tonfisk. Hajen är naturligtvis den fisk som lockar mest.

Båten som åker ut heter ”Black marine” och tar maximalt nio passagerare som ska fiska. Dessa turer bokar man i god tid innan, antingen på plats i Portimao eller via internet. Man kan åka med både som fiskare eller passagerare på de olika turerna. Är man många som vill fiska samt har några passagerare som vill åka med finns möjligheten att hyra en hel båt som kör ut till områdena. En enskild tur för att fiska kostar mellan 50-70 Euro medan att hyra en hel båt kostar mellan 700-1000 Euro för en dag. Vill man få lunch ombord under dagen kan man köpa en förbestämd rätt till ett normalt lunchpris.

Ett annat stort område som båten åker ut till ligger 20-45 sjömil sydost av Portimoa. Här är det djupare vatten och många av de riktigt stora djuren dyker upp här. Framförallt är det under säsongen april till oktober som fisket är som störst. Under denna period är det garanterat bra vatten, medan de andra månaderna har sämre förutsättningar. Trots det är det ändå en del arter som går att fiska året om.

Ska man åka ut på dessa utflykter eller vara fiskare i detta område ska man ha ett gott mod och inte ha rädsla när hajfenorna visar sig intill båtens skrov. En del fiskare får ju dessutom vara med att dra upp exempelvis stora svärdfiskar på däck.
Copyright © 2008 Algarvekusten.nu